Direktlänk till inlägg 11 januari 2012

Reeds superköttmacka á la Pete

Av Pete - 11 januari 2012 14:42

             

Denna makiska macka är otroligt mäktig. Två små tårtbitar räcker gott och väl till en middag, och med lite valfri kall sås att dippa mackan i tillsammans med en grönsallad så blir måltiden en riktig festmåltid.


Det som behövs för att göra mackan är:


Ett stort runt bröd, gärna surdegsbröd

3-4 st fläskkarréer

Ett paket bacon

Ett par gula lökar

Någon typ av sås, t.ex créme fraise smaksatt med paprika/chili

(Istället för créme fraise kan man ha stekt svamp.)

5-6kg med böcker

En ren diskhandduk som man inte vill spara


Till en början skärs toppen på brödet bort, ungefär på samma sätt som man gör med en semla. Därefter ska man gröpa ur en hel del bröd för att skapa utrymme för alla ingredienser.

Det spelar ingen roll vilken ordning man tillreder ingredienserna, mackan ska ju ätas kall.

Karrén steks med de kryddor som man själv tycker om. Jag använde vanlig grillkrydda. Det går alldeles utmärkt att steka köttet tillsammans med löken. Hela paketet med bacon ska användas, men låt det gärna ligga på lite hushållspapper efter du har stekt det. Måltiden kommer bli fet nog ändå...


När alla ingredienser är tillagade ska man börja med att lägga i créme fraise i botten av brödet. Därefter ett lager med stekt lök, och uppepå det ett lager med bacon. Lägg därefter karréerna på plats ovanpå baconet. Det går bra att skära upp bitarna lite så att dom passar på ett bra sätt i brödet. När köttbitarna är på plats så varvas bacon, lök och créme fraise uppepå köttet. Avsluta med att lägga på brödlocket. Vid det här laget kommer hela kreationen vara väldigt hög, men det fixas till med hjälp av böckerna... Linda in hela konstruktionen i den rena diskhandduken och stapla böcker på brödet. Det kan

vara svårt att balansera till en början, men var inte rädd för att ta i och trycka ihop för att få en platt och fin maträtt. Efter ungefär en halvtimma i pressen är maten klar!



Allt som allt tar det sjukt lång tid att tillaga superköttmackan, men det är värt allt besvär. I ovanstående exempel har créme fraise och lök använts som fyllning, men man kan givetvis använda lite vad som helst. Att ha någon typ av sås eller liknande är nästan ett måste. Då mackan ligger i tryck så kommer såsen gå ut i brödet och smaksätta detta.


Då maten skall förtäras så skär man helt enkelt upp tårtbitar av den otroligt kompakta mackan. Dryck till detta: Öl.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pete - 13 januari 2012 12:02

Som abitiös suktare efter ny inspiration så följer jag givetvis Sveriges Mästerkock slaviskt. En av deltagarna gjorde något som jag tyckte verkade spännande i uttagningarna. Han gjorde handrullad äggfri pasta. Det tyckte jag lät gott och spännande så...

Av Pete - 13 januari 2012 12:00

För detta behäver du en telefon, numret till närmsta pizzeria med utkörning och kontanter.   1. Slå numret till pizzerian 2. Beställ det du vill ha 3. Betala med kontanterna när pizzan levereras   Smaklig måltid! ...

Av Pete - 12 januari 2012 20:00

Jag har länge funderat på att göra haggis. Ett problem är att det tydligen inte är tillåtet att sälja inälvor från får, då det räknas som otjänlig föda (eller nåt i den stilen). Men så för ett tag sedan så såg jag en engelsman på tv som gjorde haggis...

Av Pete - 12 januari 2012 11:48

Här om dagen blev jag otroligt sugen på att ge mig på créme brylée, men jag har aldrig gjort något liknande innan... Dessutom har jag diabetes, så det där med att ha i socker går bort. Som tur är så har jag hittat ett näst intill magiskt "socker" som...

Av Pete - 10 januari 2012 12:23

Snart mina vänner, snart kommer text och bilder som visar hur jag gjorde den mest awesome "mackan" någonsin. Den heter "Pete's superköttmacka á la Reed". Håll ut! ...

Presentation

Salt och vatten -en blogg med mestadels medioker mat som är lagad med stort engagemang och som ibland faktist går att äta.

Top-10...

Topp 10 denna veckan handlar om kryddor och örter som kan vara lite ovanliga och udda att ha i maten, men som har potential att lyfta vilken måltid som helst.

 

10:     Chili Explosion

9:       Muskot

8:       Rosmarin

7:       Kummin

6:       Vitpeppar

5:       Paprikapulver

4:       Curry

3:       Grovmalen svartpeppar

2:       Dill

1:       Havssalt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Relaterade länktips

Övrigt

Matbloggstoppen

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards