Direktlänk till inlägg 13 januari 2012

Äggfri pasta med spenatröra

Av Pete - 13 januari 2012 12:02

Som abitiös suktare efter ny inspiration så följer jag givetvis Sveriges Mästerkock slaviskt. En av deltagarna gjorde något som jag tyckte verkade spännande i uttagningarna. Han gjorde handrullad äggfri pasta. Det tyckte jag lät gott och spännande så igår gjorde jag slag i saken och gjorde min egen pasta. Lätt, gott och mättande!


Innehåll:


1dl durumvete

2 msk vatten

Salt

Kärlek


Måtten är tydligen väldigt viktiga. För lite vatten så får man inte ihop degen och för lite mjöl så blir det bara geggigt. Det var bara att knåda ihop mjlö, salt och vatten i en bunke och sedan ge degen mycket kärlek. Då jag ansåg att jag inte hade mer kärlek i kroppen för mitt lilla degknyte så la jag det i plast i kylen en halvtimma ungefär. Då den hade vilat lite efter våran intima stund så plockade jag loss små klumpar stora som tre ärtor ungefär och rullade dom mellan händerna till små korvar.

 


Då detta var klar var det åter igen på med plast och in i kylen. Nu satte jag igång med spenatröran. Inge konstigheter där. Lite tärnat fläsk, 7%-ig matlagningsgrädde och frysen spenat. Enkelt och rustikt!


 


Under tiden såsen stod och puttrade så kokades pastan. Jag gissade till en början att tre minuter skulle räcka, men efter en rad vetenskapliga tester som innefattade en sked och provsmakning så ansåg jag att pastan behövde koka en stund till. Det blev väl 6-7 minuter totalt.


 


Done!


1 dl durumvete räckte till en portion, så nästa gång blir det dubbel sats. Jag tror dock att man ska vara lite försiktig med att dubbla satsen... Det är nog lättare att få en bra deg om man gör två separata satser. Vi får se hur det går! Gott var det iaf!


Jo, en sak till. I och med att fläsket i såsen är salt så behövs inget extra salt i såsen. Det blev aningen salt, och jag tror inte att Mannerström hade varit nöjd. Men jag är inte Mannerström, så jag är nöjd!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pete - 13 januari 2012 12:00

För detta behäver du en telefon, numret till närmsta pizzeria med utkörning och kontanter.   1. Slå numret till pizzerian 2. Beställ det du vill ha 3. Betala med kontanterna när pizzan levereras   Smaklig måltid! ...

Av Pete - 12 januari 2012 20:00

Jag har länge funderat på att göra haggis. Ett problem är att det tydligen inte är tillåtet att sälja inälvor från får, då det räknas som otjänlig föda (eller nåt i den stilen). Men så för ett tag sedan så såg jag en engelsman på tv som gjorde haggis...

Av Pete - 12 januari 2012 11:48

Här om dagen blev jag otroligt sugen på att ge mig på créme brylée, men jag har aldrig gjort något liknande innan... Dessutom har jag diabetes, så det där med att ha i socker går bort. Som tur är så har jag hittat ett näst intill magiskt "socker" som...

Av Pete - 11 januari 2012 14:42

              Denna makiska macka är otroligt mäktig. Två små tårtbitar räcker gott och väl till en middag, och med lite valfri kall sås att dippa mackan i tillsammans med en grönsallad så blir måltiden en riktig festmåltid.   Det som behö...

Av Pete - 10 januari 2012 12:23

Snart mina vänner, snart kommer text och bilder som visar hur jag gjorde den mest awesome "mackan" någonsin. Den heter "Pete's superköttmacka á la Reed". Håll ut! ...

Presentation

Salt och vatten -en blogg med mestadels medioker mat som är lagad med stort engagemang och som ibland faktist går att äta.

Top-10...

Topp 10 denna veckan handlar om kryddor och örter som kan vara lite ovanliga och udda att ha i maten, men som har potential att lyfta vilken måltid som helst.

 

10:     Chili Explosion

9:       Muskot

8:       Rosmarin

7:       Kummin

6:       Vitpeppar

5:       Paprikapulver

4:       Curry

3:       Grovmalen svartpeppar

2:       Dill

1:       Havssalt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Relaterade länktips

Övrigt

Matbloggstoppen

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards