Direktlänk till inlägg 9 januari 2012
Dagens middag bestod av fullkornspasta med gratinerad blomkål. Otroligt enkelt att tillaga, och faktiskt inte jätteäckligt. En påse blomkål åkte ner i en smörjd form. På med ca 2dl grädde, salt, peppar, muskot och ett hel mängd ost. In i ugnen en mellanlång stund. Att koka pasta har jag börjat bli ganska bra på, så det var inte så märkvärdigt. Allt som allt så tog det 30 minuter att tillaga. Det saknades dock något... Hade nog varit gott med lite stekt tärnad bacon uppblandat i blomkålen. Fungerade dock perfekt med ketchup!
För detta behäver du en telefon, numret till närmsta pizzeria med utkörning och kontanter. 1. Slå numret till pizzerian 2. Beställ det du vill ha 3. Betala med kontanterna när pizzan levereras Smaklig måltid! ...
Jag har länge funderat på att göra haggis. Ett problem är att det tydligen inte är tillåtet att sälja inälvor från får, då det räknas som otjänlig föda (eller nåt i den stilen). Men så för ett tag sedan så såg jag en engelsman på tv som gjorde haggis...
Här om dagen blev jag otroligt sugen på att ge mig på créme brylée, men jag har aldrig gjort något liknande innan... Dessutom har jag diabetes, så det där med att ha i socker går bort. Som tur är så har jag hittat ett näst intill magiskt "socker" som...
Topp 10 denna veckan handlar om kryddor och örter som kan vara lite ovanliga och udda att ha i maten, men som har potential att lyfta vilken måltid som helst.
10: Chili Explosion
9: Muskot
8: Rosmarin
7: Kummin
6: Vitpeppar
5: Paprikapulver
4: Curry
3: Grovmalen svartpeppar
2: Dill
1: Havssalt