Direktlänk till inlägg 12 januari 2012
Här om dagen blev jag otroligt sugen på att ge mig på créme brylée, men jag har aldrig gjort något liknande innan... Dessutom har jag diabetes, så det där med att ha i socker går bort. Som tur är så har jag hittat ett näst intill magiskt "socker" som man kan använda till nästintill allt. Det ser ut som socker, det smakar som socker och man kan faktiskt bränna det hyfsat. Men mer om detta magiska "socker" en annan dag. Hur som helst så valde jag ett av alla miljarder recept på créme brylée som finns på nätet. Jag hade bara ett ägg hemma och vaniljpulver istället för vaniljstång. (Är man student så är man...) Allt gick jättebra, och smeten smakade som den skulle. Så ner med smeten i formar och in i ugnen. Efter 25-30 minuter i vattenbad i ugnen så kollar jag på mina skapelser, och ser att dom är.... gröna. Först trodde jag att det var på grund av vaniljpulvret och att det på något sätt hade reagerat med nåt annat. Sedan funderade jag på om det var ägget som var dåligt. Tillslut så kom min käre mor fram till att jag hade använt en aluminiumkastrull! Det ska man tydligen inte göra... Tyvärr har jag inga bilder på min misslyckade efterrätt, men nästa gång jag ger mig i kast att göra något som jag aldrig har gjort förut så kommer det garanterat att finnas bildbevis.
För detta behäver du en telefon, numret till närmsta pizzeria med utkörning och kontanter. 1. Slå numret till pizzerian 2. Beställ det du vill ha 3. Betala med kontanterna när pizzan levereras Smaklig måltid! ...
Jag har länge funderat på att göra haggis. Ett problem är att det tydligen inte är tillåtet att sälja inälvor från får, då det räknas som otjänlig föda (eller nåt i den stilen). Men så för ett tag sedan så såg jag en engelsman på tv som gjorde haggis...
Snart mina vänner, snart kommer text och bilder som visar hur jag gjorde den mest awesome "mackan" någonsin. Den heter "Pete's superköttmacka á la Reed". Håll ut! ...
Topp 10 denna veckan handlar om kryddor och örter som kan vara lite ovanliga och udda att ha i maten, men som har potential att lyfta vilken måltid som helst.
10: Chili Explosion
9: Muskot
8: Rosmarin
7: Kummin
6: Vitpeppar
5: Paprikapulver
4: Curry
3: Grovmalen svartpeppar
2: Dill
1: Havssalt