Direktlänk till inlägg 12 januari 2012

Hur man INTE gör créme brylée

Av Pete - 12 januari 2012 11:48

Här om dagen blev jag otroligt sugen på att ge mig på créme brylée, men jag har aldrig gjort något liknande innan... Dessutom har jag diabetes, så det där med att ha i socker går bort. Som tur är så har jag hittat ett näst intill magiskt "socker" som man kan använda till nästintill allt. Det ser ut som socker, det smakar som socker och man kan faktiskt bränna det hyfsat. Men mer om detta magiska "socker" en annan dag. Hur som helst så valde jag ett av alla miljarder recept på créme brylée som finns på nätet. Jag hade bara ett ägg hemma och vaniljpulver istället för vaniljstång. (Är man student så är man...) Allt gick jättebra, och smeten smakade som den skulle. Så ner med smeten i formar och in i ugnen. Efter 25-30 minuter i vattenbad i ugnen så kollar jag på mina skapelser, och ser att dom är.... gröna. Först trodde jag att det var på grund av vaniljpulvret och att det på något sätt hade reagerat med nåt annat. Sedan funderade jag på om det var ägget som var dåligt. Tillslut så kom min käre mor fram till att jag hade använt en aluminiumkastrull! Det ska man tydligen inte göra... Tyvärr har jag inga bilder på min misslyckade efterrätt, men nästa gång jag ger mig i kast att göra något som jag aldrig har gjort förut så kommer det garanterat att finnas bildbevis.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pete - 13 januari 2012 12:02

Som abitiös suktare efter ny inspiration så följer jag givetvis Sveriges Mästerkock slaviskt. En av deltagarna gjorde något som jag tyckte verkade spännande i uttagningarna. Han gjorde handrullad äggfri pasta. Det tyckte jag lät gott och spännande så...

Av Pete - 13 januari 2012 12:00

För detta behäver du en telefon, numret till närmsta pizzeria med utkörning och kontanter.   1. Slå numret till pizzerian 2. Beställ det du vill ha 3. Betala med kontanterna när pizzan levereras   Smaklig måltid! ...

Av Pete - 12 januari 2012 20:00

Jag har länge funderat på att göra haggis. Ett problem är att det tydligen inte är tillåtet att sälja inälvor från får, då det räknas som otjänlig föda (eller nåt i den stilen). Men så för ett tag sedan så såg jag en engelsman på tv som gjorde haggis...

Av Pete - 11 januari 2012 14:42

              Denna makiska macka är otroligt mäktig. Två små tårtbitar räcker gott och väl till en middag, och med lite valfri kall sås att dippa mackan i tillsammans med en grönsallad så blir måltiden en riktig festmåltid.   Det som behö...

Av Pete - 10 januari 2012 12:23

Snart mina vänner, snart kommer text och bilder som visar hur jag gjorde den mest awesome "mackan" någonsin. Den heter "Pete's superköttmacka á la Reed". Håll ut! ...

Presentation

Salt och vatten -en blogg med mestadels medioker mat som är lagad med stort engagemang och som ibland faktist går att äta.

Top-10...

Topp 10 denna veckan handlar om kryddor och örter som kan vara lite ovanliga och udda att ha i maten, men som har potential att lyfta vilken måltid som helst.

 

10:     Chili Explosion

9:       Muskot

8:       Rosmarin

7:       Kummin

6:       Vitpeppar

5:       Paprikapulver

4:       Curry

3:       Grovmalen svartpeppar

2:       Dill

1:       Havssalt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Relaterade länktips

Övrigt

Matbloggstoppen

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards